Fotograf: Jakob Stigsen Andersen

Ny dirigent Lydiah Wairimu

Nyt liv i gammelt kor

I snart 30 år har Lusangi Gospel Choir været en del af Koldings musikliv. Sådan vil det fortsat være, men nu med Lydiah Wairimu som dirigent og James Khoanyana som pianist.

”Efter 15 år med Henrik Engelbrekt Refshauge er den musikalske ledelse skiftet ud, og vi er begyndt på en ny rejse ind i gospelmusikken. Hvor den vil lede os hen, ved vi ikke, men allerede nu står det klart, at det involverer mavemuskler og bliver svingende, svedigt og sjovt” udtaler formanden for Lusangi.

Lydiah Wairimu er født i Nairobi, hvor hun er uddannet på musikkonservatoriet. Hun har boet i Danmark siden 1997 og er i dag korleder for ikke mindre end 8 jyske gospelkor. Mere erfaring kan man ikke forlange. Og med James Khoanyana ved tangenterne får Lusangi Gospel Choir tilført en gospelsound og et musikalsk overskud, der virkelig svinger.

Her i september måned er der muligt at være med til øveaftener i Lusangi Gospel Choir, hvis man har lyst til at prøve kræfter med at synge gospel og blive en del af fællesskabet i koret.  Der er øveaften hver torsdag kl. 19.00-21.30 i Brændkjærkirken, Agttrupvej 114 i Kolding.